Rekonstrukcja płytki paznokcia

Protetyka paznokcia metodą UNGUISAN CLASSIC

Unguisan jest uniwersalną formą protetyki paznokci. Nazwa Unguisan powstała z połączenia łacińskich słów: unguis (paznokieć) i sanus (zdrowie) doskonale odzwierciedla jej zastosowanie.

Po dokładnym połączeniu dwóch preparatów powstaje plastyczna masa. Już po kilku minutach po odpowiedniej aplikacji masa zastyga i przybiera kolor naturalnego paznokcia. Zrekonstruowany paznokieć wygląda bardzo naturalnie i jest bardzo trwały.

Metoda została wynaleziona z myślą o terapeutycznym zastosowaniu, które pozwala nie tylko przywrócić wygląd płytki paznokciowej, ale również funkcjonalność całego aparatu paznokciowego pracując nad ukształtowaniem łożyska, tzn. odpowiednie skonstruowanie protezy może spowodować spłaszczenie zbyt uwypuklonego łożyska. Metoda oferuje dwa sposoby rekonstrukcji:

  • metoda sztucznej protezy paznokcia: proteza toruje miejsce dla odrastającego paznokcia, który może odrosnąć na całej długości
  • metoda odlewania: jest wykorzystywana do częściowych uszkodzeń i napraw. Wykonana rekonstrukcja jest bardzo trwała, ale trzeba kontrolować wzrost i stan płytki co 4-6 tygodni. Maksymalnie rekonstrukcja powinna pozostać na paznokciu do 3 miesięcy pod stałą kontrolą podologa.

 

rekonstrukcja płytki paznokcia

Wskazania do zabiegu:

  • utrata płytki paznokcia w wyniku urazu
  • bruzdy na paznokciach
  • szponowatość paznokci
  • zanik płytki paznokciowej
  • choroby (łuszczyca)
  • defekty kosmetyczne

 

Przeciwwskazania do zabiegu:

  • otwarte rany lub inne obrażenia łożyska
  • stany zapalne wałów okołopaznokciowych
  • w przypadku występowania grzybicy skóry i paznokci decyzja o wykonaniu rekonstrukcji jest podejmowana indywidualnie, stosownie do przypadku.

rekonstrukcja-plytki-paznokcia6
rekonstrukcja-plytki-paznokcia2
rekonstrukcja-plytki-paznokcia1
rekonstrukcja-plytki-paznokcia7
rekonstrukcja-plytki-paznokcia4
rekonstrukcja-plytki-paznokcia3

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies.
Kliknij "Zgadzam się", aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.